English Filmfotograf Dan Säll  
 
 
 
     
 
Blog   Projekter   Dan Säll   Kontakt
 
     
 
22/12/09

Workshop i dokumentarfilm Chiang Mai university.Workshoppen gik meget fint, vi/de kom ud med fem korte 5-7 min film om forurening I Chiang Mai. En om trafik politiet, en om hospitalet og sygdomme der skyldes luftforurening, en om unge skolebørn og hvad de mener om forurening, en om bønderne og hvorfor de brænder marker af og en om masker der er det eneste de har I Chiang Mai til at beskytte dem mod forureningen og røgen.

Sammen giver det et godt billede af kompleksiteten I forureningen og den uskyldighed som alle føler de har med sit eget bidrag til forurening. Bonden; jeg brænder kun en uge om året, det kan vel ikke være problemet.. lastbils chaufføren… dem der brænder affald etc. etc.

Før min tanke tilbage til 1984 og “dråben I havet” hvor direktøren for Nordenham titaniums fabrik sagde om deres dumpning af affald I Nordsøen “it is only a drop in the ocean.

 

Det var fem grupper fra “fine arts” (kunstlinien på universitetet), ingen havde tidligere lavet film, tre havde aldrig rørt ved et kamera. Der kom fem vedkommende og vigtige film ud af det. En succes, skolen har valgt at oversætte dem til engelsk og få dem distribueret på DVD.

Link til artikel. http://www.dfffilmfotograferne.dk/cgi-bin/dff/uploads/media/Nyhedsbrev/1001axel.pdf

Indlægget er senest redigeret: 11/09/10
   

Se flere billeder >>
21/11/09

Undervisning på universitetet , “Media and art” I Chiang Mai.

 

Undervisningen skrider frem og de er flittige, lærte final cut i går og er i gang med at logge og loade materiale. Laver forureningshistorier om bønder, politifolk, skolebørn, ansigtsmasker med luftfilter og medicinstuderende på hospitalet. Skriver klippemanuskripter og tegner storyboard.

Skolen er I besiddelse af to redigeringslokaler hvor vi har fået tildelt det ene for dette projekt. Det er små redigeringsrum at undervise I og auditoriet er koldt og kedeligt. De bedste undervisningstimer er da vi ser film om aften på taget “roof top cinema” og der efter gennemgår filmer og sammenholder med deres egne projekter.

Filmvisning og dramaturgi undervisning lægger jeg så ind i det praktiske. Eleverne får meget ud af det ene kamera som de deler mellem sig og det er en rigtigt god stemning også takke være Giffe, min hjælpelærer der er guld værd, det giver mening, alt jeg siger trænger helt gennem og bliver 100% forstået.

Nu håber jeg at vi holder distancen og at det kommer fem små film ud af det, så vil det være en succes, der måske også kan bruges I kampagnen mod forureningen i Chiang Mai området. 

Indlægget er senest redigeret: 21/11/09
   

Se flere billeder >>
13/11/09
Viser tre film på taget af Chiang Mai university.

Fra Thailand til Thy og retur.

Burma VJ report from a closed vountry.

Homo Lalandiense.

Indlægget er senest redigeret: 13/11/09
   

Se flere billeder >>
13/05/09
Golf i Thailand – Sverige – Danmark

Det har været et fantastisk forår der – for mit vedkommende - startede den 7 januar med sol og golf i Thailand, først på banerne rundt Chiang Mai og senere syd på og til sidst med nat golf på Laem Chabang. I Thailand skal man spille med en Caddie, hvilket først lyder lidt for meget men det bliver man hurtig vænnet til og det er en stor hjælp, næsten som at spille med en træner. Tilbage i Skandinavien er der svært at vænne sig til at spille ”alene” igen, hvor man selv skal bære golf bagen og finde bolden og finde ud af om man står rigtigt og hvor langt det er til green. Men efter en uge i Sverige så går det og søndag den 10-05-09 kom et fint lille punktum på Assarbo golf i nord sjælland i form af mit første hole in one, en dejlig fornemmelse.

Indlægget er senest redigeret: 20/07/09
   

Se flere billeder >>
25/01/09
Chiang Mai

Gik en lille søndags promenade rundt i byen og vendte blikket opad, imponerende at nogen kan finde ud af at montere og reparere i dette ekstreme miks af elektriske kabler. Sådan ser det ud lige meget om det er elkabler til 5 stjernede hoteller eller Thai bokser arenaen.

Indlægget er senest redigeret: 25/01/09
   

Se flere billeder >>
05/01/09
Emil Stage rejser til Viborg for at begynde på medieskolerne, 25 uger i Jylland.

Indlægget er senest redigeret: 05/01/09
   

Se flere billeder >>
02/01/09
Den gamle telegraf

Kirsten Kirk og Inger Mikkelsen taler om "herlige tider", fra telegrafen i Købmagergade.

Indlægget er senest redigeret: 02/01/09
  Klik for at afspille video  

Der er ikke flere tilknyttede billeder
01/01/09
Årets hotteste nyttårskort.

Komponist og kunstner  Åke Parmerud folder sig ud sammen med sin kone Mireille Leblanc, julehilsen fra Poul Madsen og Irene Scholten er også dejlige.

Tak for dem aog alle andre hilsner, og rigtigt Godt Nyt År.

Indlægget er senest redigeret: 01/01/09
   

Se flere billeder >>
30/12/08
Jul i Bisserup.

Strandskoven ud mod Glænø anden juledags morgen, smukt og stille. Fjorden ind mod Ormø lyder af  sangsvaner og blishøns, solen er lige stået op.

Indlægget er senest redigeret: 30/12/08
   

Se flere billeder >>
26/12/08
Sommeren 1967.

(Har lige fået svendebrev som fotograf)

Landet efter en tur over Vättern, i tasken ligger min Hasselblad 500c, har fotograferet Munksjö papirfabrik fra luften..Indlægget er senest redigeret: 11/01/09
   

Der er ikke flere tilknyttede billeder
Til toppen af siden