English Filmfotograf Dan Säll  
 
 
 
     
 
Blog   Projekter   Dan Säll   Kontakt
 
 
   
 
Se billeder
Se videoklip (Quicktime)
  Dronningens Musikanter

Filmen om Den Kongelige Livgardes Musikkorps skildrer et år med kongehuset, som det opleves fra korpsets side. Samtidig skildrer den korpsets egen historie.

Det er ikke et hvilket som helst år, der bliver indrammet, men tiden omkring årtusindskiftet med bl.a. returmiddag i London og rund fødselsdag. Det er heller ikke et hvilket som helst musikkorps, men verdens ældste harmoni orkester (grundlagt 1658). Vi følger et års gang i korpset fra den mest dagligdags vagtparade til de største kongelige begivenheder og ser dem fra de enkelte musikeres synsvinkel.

En række personer fra orkestret har rollen som fortællere, der direkte beretter om hvad der sker nu, historiske forhold, anekdoter, drømme og visioner. Andre forhold bliver belyst ved situationer, samtaler, prøver osv.

Filmen handler også om alt det, publikum normalt ikke ser, nemlig livet bag kulisserne og alle de meget stressede, fortravlede kaotiske situationer, der alle sammen kulminerer i musikalsk og visuel pragt og orden.

Der er en række begivenheder, der bliver indfanget. Hvert forløb går fra dette kaos til blomstrende harmoni, og filmen kan, som et stykke musik, deles op i satser.

Hver enkelt sats rummer en ny måde, eller finder en ny vinkel at fortælle historien på, både den lodrette historie tilbage i tiden, den personlige historie og den aktuelle begivenhed. I hver helhed lægges der op til det, der kunne blive filmens absolutte kulmination, med statsbesøget i England og festlighederne i forbindelse med Dronningens fødselsdag som højdepunkter. Publikum vil identificere sig med de mennesker, der normalt bliver betragtet som statister i det store spil, og erfarer, at uden dem var der hverken pomp eller circumstance.

Den kongelige familie får fri for en gangs skyld, hvilket man må formode er en lettelse og i tråd med meningen med det hele, nemlig at give en meget personlig gave fra musikerne til dronningen, et "selvportræt".
     
    Relateret

  Til toppen af siden