English Filmfotograf Dan Säll  
 
 
 
     
 
Blog   Projekter   Dan Säll   Kontakt
 
 
   
 
Se billeder
Se videoklip (Quicktime)
  Homo Lalandiense

Filmen fik pris ved Balticumfestivalen og Grand Prix ved den danske kort og dokumentarfilmfestival i Odense 1998. Juryens begrundelse var: Dan Säll har skabt et billede af de stille eksistenser i en hensovende egn af landet. Han forvandler det flade land til et digt, som glider ind i ansigternes dybder. Man kan ikke længere sige hvor landskabet ender og mennesket begynder. Hans søgen ind i Lollands gyder er respektfuld og kærlig. Denne evne til at se og skildre poesien i en grå hverdag fortjener efter denne jurys mening festivalens Grand Prix.

Homo Lalandiense er en poetisk-realistisk dokumentarfilm om Lolland og mennesker der, optaget i høsten og vintermånederne 95, 96 og 97. En lang række skæbner beretter om deres liv og deres drømme, som de udfolder sig på baggrund af øens både frodige og brutale natur.

Vi møder den praktiske landmand, der driver sit højintensive agerbrug på noget af Europa bedste jord, den sværmeriske hjemstavnsbonde, der gør som forfædrene, gartneren, der bygger sig en have som værn mod vinden og det trøstesløse landskab, billedhuggeren og mystikeren, der findes magiske sten i jorden, og den barnlige seer, der hører dem komme på himlen med mærkelige budskaber. Vi møder godsejeren, hvis liv er jagt, og genforskeren, der har fundet en helt særlig blodtype på Lolland. Vi strejfer flere, en vandrende korsfarer, anonyme skikkelser og ansigter i et landskab af vand, jord, sten, ild og himmel, og en mægtig horisont.
     
    Relateret

  Til toppen af siden