English Filmfotograf Dan Säll  
 
 
 
     
 
Blog   Projekter   Dan Säll   Kontakt
 
 
   
 
Se billeder
Se videoklip (Quicktime)
  Karavanen

Historien om kvindekaravanen hørte antropolog Ingrid Poulsen fra en ven, mens hun var udstationeret for Danida i Niger. Turen til Fachi går gennem et ekstremt vanskeligt ørkenområde, som kun kan forceres med kameler. Ingen biler kan komme igennem. I Fachi´s oaser indsamler kvinderne dadler, som de tager med og sælger på andre markeder.

Ingrid Poulsen har mødt tuaregkvinder, der har rejst med mandlige ledsagere over tusinde af kilometer, men hun havde ikke før stødt på en karavane ledet af kvinder. Spørgsmålet om, hvorfor kvinderne tog af sted, var udfordrende som gåde og gav hende lyst til at undersøge, hvad det var, der foregik i det samfund.

Turen igennem ørkenen tager normalt omkring to uger. Undervejs passerer karavanen brønde med en afstand på 2, 3 og 4 dagsrejser. Selvom man kender brøndenes placering, kan man meget nemt gå galt af brøndene mellem de enorme sandklitter, der hvert år flytter sig i nye formationer. Med en mulig marchhastighed på mellem 30-50 km om dagen, kan selv 1 km's fejltagelse få katastrofale følger.

Vi rejser ud i slutningen af august 2004, og 6 uger og mange strabadser senere er vi tilbage i hovedstaden Niamey i Niger.
     
    Relateret

  Til toppen af siden